Gode råd til bedre søvn

Det er enormt vigtigt, at vi mennesker prioriterer at få nok nattesøvn gennem livet. Din krop bliver enormt påvirket, hvis ikke du får din nattesøvn.

Sover du ikke nok, vil du opleve ekstrem træthed, let sygdom, angst, uren hud og mange andre symptomer. Din krop kræver nattesøvn, og får du ikke dette, vil dine dage blive lange og udmattende.

Er du en af dem, der har svært ved at falde i søvn og natten, og som ofte bliver oppe med uro i kroppen?

Der er flere forskellige ting, du kan gøre for at slippe af med dit søvnbesvær - herunder eksempelvis at holde fast i din døgnrytme og droppe eftermiddagsluren.

Vil du vide mere? Læs med herunder og få gode råd til bedre nattesøvn.

Drop koffein-og energidrikke inden sengetid

Alle mennesker er forskellige, og derfor er vores søvnbehov det også. Det gennemsnitlige søvnbehov som voksen er dog på cirka 8 timer om natten.

Er du konstant i søvnmangel, vil du som tidligere nævnt opleve ekstrem træthed.

En af de største grunde til, at mange oplever søvnbesvær, er indtag af koffein-og energidrikke inden sengetid - her er der især tale om kaffe, som oftest nydes flere gange om dagen.

Koffein er med til at give ekstra energi, og bliver derfor mindre træt og søvnig, når det er sengetid.

Dyrk daglig motion

Det kommer måske som en overraskelse for nogen, at daglig motion kan være med til at forbedre dine søvnmønstre.

Grunden til at lige netop motion er med til at forbedre dit søvnmønstre er, at motion er med til at udmatte din krop.

Når du udmatter din krop i løbet af dagen, vil den om aftenen være træt og klar til afslapning i form af rolig nattesøvn.

Derudover er det generelt sundt at dyrke den ene eller den anden form for daglig motion.

Drop eftermiddagsluren

Får du ikke nok nattesøvn, er der stor sandsynlighed for, at du vil blive træt og falde i søvn i løbet af dagen.

Dette er som udgangspunkt intet problem, hvis du sørger for at indhente dine timer den efterfølgende nat.

Bliver dette dog et mønster, kan du ødelægge din naturlige døgnrytme. Ønsker du derfor at få bedre nattesøvn om natten, kan det være en rigtigt god ide at droppe eftermiddagsluren.

Er du træt i løbet af dagen, kan du eventuelt gå en smule tidligere i seng om aftenen. Lyt altid til din krops træthed og energiniveau!

Gå først i seng, når du er træt

Måske oplever du ofte lange og søvnløse nætter, hvor du lysvågent blot ligger og tæller timerne. Mange oplever dette, fordi de gør i seng, før de egentligt er trætte.

Går du i seng, før du er træt, vil hverken dit sind eller din krop være klar til at slappe af, og der er derfor en stor chance for, at du skal ligge længe og frustreret, før du opnår din nattesøvn.

Et godt råd til bedre nattesøvn kan derfor være først at gå i seng, når du er træt.

Drop ovetænkning

Overtænkning er noget, de fleste mennesker er skyldige i - især om natten. Du kender det måske dette scenarie: du endelig ligger i sengen, afslappet og klar til at sove, men pludselig dukker tankemyldret op.

Overtænkningen gør, at din hjerne ikke slapper af og derfor ikke kan finde ro til at sove.

For at få en god omgang nattesøvn, er det derfor vigtigt, at du forsøger at droppe overtænkningen, og løser dagens problemer om morgenen fremfor om aftenen, når du ligger trygt i sengen.

Invester i lækkert sengetøj

Du tror det måske ikke, men sengetøj er en stor del af dine søvnrutine. Lækkert sengetøj kan uden tvivl være med til at gøre din søvn rar og mere komfortabel.

Ligger du dig i en dejlig seng, fyldt med rart og lækkert sengetøj, er der større chance for at du vil falde i søvn og sove natten ud.

Markedet er fyldt med lækkert sengetøj, så her gælder det om at finde lige netop det sengetøj, er passer bedst til dig, din søvnrutine og din seng.

Nogle steder kan du sågar finde sengetøj designet til at forbedre din nattesøvn!

Invester i en tyngdedyne eller kugledyne

Har du prøvet alt, uden at din søvn forbedrer sig? Så kan det være, at du skal forsøge dig med en tyngdedyne. Forskellige undersøgelser viser, at tyngde-og kugledyner bidrager til en betydeligt bedre nattesøvn i form af formindsket angst og stress.

Derudover hjælper de forskellige dyner med at øge produktionen af serotonin, som er kroppens lykke hormon. Du vil derfor ikke blot vågne op frisk og veludhvilet, men også gladere og frydeligere.

Når du dækker dig med en tyngde-eller kugledyne, vil du med sikkerhed opleve en følelse af ro og sikkerhed. Der er mange forskellige muligheder med tyngde-og kugledyner! Undersøg markedet og bliv klogere.

Menu
Top