Træt af dit soveværelses kedelige look? Her er 6 ting du kan gøre i dag for at pifte det lidt op

For mange mennesker er soveværelset er rum, hvor man ikke går specielt meget op i indretningen, fordi det alligevel bare er et sted, hvor man sover. Men er du ved at være lidt træt af, at soveværelset ikke rigtig passer ind i resten af husets til, og at det måske bare generelt ser lidt kedeligt og ikke-indbydende ud?

Heldigvis er der en masse forskellige ting, som man kan tilføje til soveværelset for at pifte det en smule op. Der kommer 6 bud på sådanne ting lige herunder.

Et nyt lag maling på væggene

Det første, man kan gøre, hvis man er interesseret i at skabe lidt mere liv på sit soveværelse, er at male væggene i en ny farve. Hvis den farve, der allerede er på væggene nu, er lidt kedelig og måske endda lidt slidt, så kan det virkelig gøre en stor forskel for rummet udtryk, hvis væggen lige får en klat maling.

Her skal man dog passe på med ikke at være alt for vovet i valget af farve, da soveværelset trods alt stadig skal være et roligt ru, hvor man kan slappe af og sove. Men hvis man kan finde en flot, nedtonet farve, som måske endda matcher til nogle af de andre ting i soveværelset, er det helt perfekt og måske lige den forandring, der er brug for på soveværelset.

Spændende og unikke lamper

Man kan også tilføje en ny lampe, eller måske endda udskifte de nye lamper, hvis man gerne vil pifte soveværelset op. Der findes nemlig utroligt mange spændende, smukke og unikke lamper, som man med det samme vil lægge mærke til, når man træder ind i et rum.

Der er eksempelvis en masse flotte designer lamper hos Andlight, som man kan lade sig inspirere af, hvis man tænker, at det netop er nogle nye lamper, der kan skaber den forandring på soveværelset, som man går og mangler. Og her kan man altså både kigger efter nye loftslamper, væglamper og hvad man ellers synes, at der mangler for at lyse soveværelset optimalt op.

Eksperimentér med en sengekappe

Man kan også tage et lille kig på sengeområdet, hvor der muligvis godt kan laves lidt forandringer. Du har måske prøvet at skifte sengetøjet eller tilføjet nogle nye puder, men du kan også prøve at eksperimentere med en sengekappe. Og hvad er en sengekappe så lige? Det er en form for stoflag, som kan tilføjes til siderne af sengen for at give et mere elegant udtryk - næsten som at være på et lækkert badehotel eller noget i den stil.

Hvis man ikke har noget imod noget, der er lidt anderledes, kan det i hvert fald sagtens give mening at afprøve noget som en sengekappe - og hvis det ikke lige giver det udtryk, som man går efter, så kan man jo altid bare fjerne det igen og prøve noget andet.

Nye, lækre gardiner

På ethvert soveværelse er det også ret vigtigt med nogle gardiner, så man kan lukke solen ude og rent faktisk være i stand til at falde i søvn og få en god nats søvn. Men der er ingen, der har sagt, at gardiner behøver at være kedelige og måske endda slidte. Man bør i stedet gå efter nogle nye, lækre gardiner, som ikke blot har en praktisk funktion, men som faktisk også er superflotte at have hængende ved vinduerne.

Så det er på den måde ikke nogen dårlig ide, hvis man tager ud og undersøg, hvilke slags gardiner man eventuelt kunne have hængende. Det kommer selvfølgelig også an på, hvilken slags vinduer man har på sit soveværelse, men der er i hvert fald ikke nogen tvivl om, at de rigtige gardiner kan være med til at pifte det hele meget mere op.

Udskift vægudsmykningen

Selvom soveværelset typisk er et lille rum, sammenlignet med eksempelvis stuen, så er der typisk stadig en smule vægplads at tage i brug i forhold til udsmykning. Du har måske allerede malet væggene i en ny farve, men der er også andre ting, man kan gøre ved væggene, for at give rummet og nyt, smart og personligt udtryk. 

Man kan eksempelvis tage et kig på den vægudsmykning, man har hængende i øjeblikket og hertil overveje, om det måske er ved at være på tide med en udskiftning. Der er eksempelvis mange, der har et kunstværk eller en plakat af en art hængende på soveværelset, og hvis det efterhånden er det samme, der har hængt der i mange år, så kan det muligvis være ved at være tid til et nyt kunstværk eller en ny plakat. At udskifte den slags kan i hvert fald hurtigt skabe positiv forandring.

Et flot garderobeskab

Det sidste bud på en ting, man kan gøre for at pifte hele stilen på soveværelset lidt op, er at tilføje en ny form for opbevaring til tøj og den slags - og det kunne med fordel være et flot og stort garderobeskab. Der er bare noget ret stilet over at have et rigtig stort møbel stående, især hvis det måske er lavet i en lækker træsort eller en anden form for lækkert materiale.

Det er nemlig en rigtig god måde at opbevare sine ting på, og derfor har møblet en tydelig praktisk funktion. Men derudover kan sådan et stort møbel som nævnt se rigtig flot og stilet ud, og så forstyrrer det heller ikke lige så meget, som hvis man eksempelvis have en masse små reoler og en masse nips. Så det kan være en rigtig god løsning i forhold til at håndtere opbevaring og den slags inde på soveværelse. Smart, simpelt og super stilet.

Menu
Top